7 Adımda Trüf Yetiştirmek

21:51















Trüf mantarını hiç duydun mu?

Avrupa ülkelerinde çok popülerdirler ancak finansal olarak çok iyi durumda olanlar arasında bir incelik olarak kabul edilirler.

Şimdi, truffle dediğimde, yerel bir fırında taze yapılmış çikolatadan bahsetmiyorum. Ormanda, bazı kültürlerde insanların kesinlikle hayran olduğu bir mantar gibi yetişen bir mantardan bahsediyorum.

Bir noktada, bu yer mantarı sadece belirli alanlarda yetiştirilebilirdi, ancak bazı araştırmalar sayesinde, çiftçiler ABD'de bile yer mantarı üretmeyi öğrendi.

Öyleyse, büyük bir ödeme umuduyla zaman, maliye ve emek yatırımı yapmak istiyorsanız, büyüyen yer mantarlarını düşünmek isteyebilirsiniz.

İşte bunu yapmaya ne dersin:



























Trüf nedir?
Yukarıda bahsettiğim gibi, yer mantarları ağaçların tabanında yetişen bir mantardır.
Aslında, bazı ağaçların kökleri ile yerliler arasında, yer mantarlarının ihtiyaç duydukları şeylere ağaç verdikleri bir ağaç oluşturur ve ağaçların kökleri yer mantarlarının büyümesine yardımcı olur.

Ağaçların gerçekte bir trüf üretebileceğini merak ediyor olabilirsiniz. Bu ağaçlar yer mantarı üretebilir:
Kayın
Huş ağacı
Fındık
Gürgen
Meşe
Çam
Kavak

Beyaz yer mantarı veya siyah yer mantarı üretebilirsiniz. Siyah truf mantarı, beyaz yer mantarı kadar 'özel' değildir. Beyaz yer mantarı, bir kerede sadece Güney Avrupa'da üretilebilirdi. Bölgedeki zengin insanlar, pound başına yaklaşık 3600 dolar tutar.

Ya da beyaz yer mantarlarının bir kaç ons talaşından birkaç yüz dolar öderlerdi. Anlatabileceğiniz gibi, yapılması gereken para var.

Bu yüzden insanlar dünyanın dört bir yanında beyaz trüflerin nasıl yetiştirileceğine bakmaya başlamadı, çünkü bu tür bir gelir üretebilecek bir ürün elde etmek istediler.

Şimdi, yıllar sonra, beyaz yer mantarı hala bir yatırımdır, ancak dünyanın her yerinde yetiştirilmektedir.

Truf nasıl yetiştirilir?















Artık yer mantarlarının nasıl oluştuğunu biliyorsunuz, nasıl üretildiklerini de bilmek isteyeceksiniz. İşte kendi yer mantarı hasadını nasıl yetiştirmeyi deneyebilirsiniz:

1. Doğru Yeri Bul
Güzel bir yer mantarı hasadı üretmek için, ihtiyacınız olan ağaç sayısını dikebilmek için çok fazla alana ihtiyacınız olacak.

Unutmayın, temelde bir meyve bahçesi dikiyorsunuz, sadece meyveler yeraltında yetiştiriliyor.

Ayrıca, güvenliği düşünmek isteyeceksiniz. Truffles çok paraya değer, bu yüzden insanların mülklerinizi kazmalarını merak ederek görmek şaşırtıcı olmaz.

Bu nedenle, onu nereye eklediğinize göre dikkate almak isteyeceksiniz. Bu meyve bahçesini bir yolun yanına kurmak istemeyebilirsiniz.

Dolayısıyla, bu tür bir meyve bahçesine yatırım yapmak zorunda kaldığınız yere bağlı olarak, bu size gerçekten kaç tane ağaç dikebileceğinize karar verecektir.

Kendi araştırmamdan, Avrupa'da bazı çiftçilerin hastalıkların yayılmasını önlemek için dönüm başına yaklaşık 100 ağaç diktiğini öğrendim.

Ancak, sonuçta yer mantarı üreten mantarların yayılmasını teşvik etmek için, dönüm başına 1000'e kadar ağaç toplayan başka çiftçiler de var. İhtiyacınız üzerinde kaç tane ağaç diktiğiniz tamamen size kalmış. Sadece karar için hem fayda hem de engel olduğunu anlayın.

Böylece, bir kez planlanmış güvenli bir yere sahip olduğunuzda ve kaç tane ağaç dikmek istediğinizi biliyorsunuz - devam etmeye hazırsınız.

2. Toprağın Hazırlanması
Truffles, 7.5 ila 8.3 arasında bir toprak pH'sine ihtiyaç duyar. İnternette, özellikle yer mantarı yetiştirme konusunda toprağınızı test edecek belirli şirketler var.

Bu nedenle, eğer sağ ayağınızda başladığınızdan emin olmak istiyorsanız, bir toprak örneğini göndermeyi düşünebilir veya kendi topunuzu bu kitle test edebilirsiniz  .

Ancak, toprağınızın pH değeri düşükse, araziye yıllarca bolca kireç eklemeniz gerekir. Bu, pH'ın tutarlı olmasını sağlayacaktır.

Daha sonra toprakta doğru pH dengesine ulaştığınızda, korumak için her yıl kireç eklemeniz gerekir. Yerfıstığı yetiştirirken uygun toprak pH'sının çok önemli olduğunu söyleyebilirim.

Ancak toprağınızı doğru pH seviyesine getirmeye çalışırken, ağaçlarınızı dikebilirsiniz. En azından tüm süreçte doğru dengeyi bulmaya çalışırken ağaçların büyümesini sağlayabilirsiniz.

3. Sulama Sisteminizi Planlayın
Ardından, bir sulama sistemi planlamanız gerekecek. Anlatabileceğiniz gibi, büyüyen yer mantarı bir gecede başarı hikayesi değildir. Üretmek için çok zaman ve çaba harcıyor.

Fakat sulama, insanların çok fazla suya ihtiyaç duydukları için bu kadar çabuk pes etmelerine neden olan şeylerden biri.

Temel olarak, bir meyve bahçesi büyüyoruz. Bir ağacın haftada bir santim suya ihtiyacı var. 100 ağaç yetiştiriyorsanız, haftada bir ağaç başına 1 inç suya ihtiyacınız olur. Bu çok su.

Ağaçlarınızı daha kolay, verimli ve etkili hale getirecek bir sulama sistemine ihtiyacınız olacak.

Sonra, toprağın doğru pH'da kaldığından ve ağaçlara doğru miktarda su verildiğinden emin olabilirseniz, kendi yer mantarlarını yetiştirmenin en büyük iki engelinin üzerinde olacaksınız.

4. Ağaçlar için Bitki ve Bakım
Bir sonraki adım ağaçları dikmek ve onlara bakmaktır. Dikim kısmı oldukça geniştir, çünkü 10 ağaç dikmek çok iştir. Onu geri getirmenin, 100 ya da 1000 tane ağaç dikmek olabileceğini hayal bile edemiyorum.

Bu görevi üstlenmeden önce, fiziksel olarak bunun için hazırlandığından emin olun.

Daha sonra ağaçlarınızın düzgün bir şekilde sulandığından emin olmanız, toprak için kireç sürmek, ağaçlarınızı kesmek, ağaçların arasına ot çekmek, malçlamak ve gübreleme yapmak zorundasınız.

Şimdi, büyüme sürecindeki en büyük riskin, yabani otların ve otların ağaçların yanında büyüyeceği. Ağaçlarınızın üretmek için ihtiyaç duyduğu besinleri alacaklar. Büyümenin en erken aşamalarında sadece ağaçların arasında biçemezsiniz.

Bu yüzden, ilk 2 yıl boyunca ağaçların arasından otları fiilen doğramanız gerekir. 3-5 yaşına geldiğinizde, biçmeye başlayabilirsiniz.

Ağaçlarınızı diktikten ve onlara baktıktan sonra, hasat için hazırlanmaya başlama zamanı.

5. bir köpek eğitin
Trüf mantarlarını toplamanın en kolay yolu bir trüf köpeğini eğitmek olduğunu bulundu.

Temel olarak, köpekler uyuşturucu koklamak için eğitildiği gibi aynı zamanda trüf mantarı bulmak için de eğitilebilirler. Bu, sadece herhangi bir yer mantarı olmadığını bulmak için yere kazma ile çok zaman ve çaba kazandıracak.

Ya da daha da kötüsü, orada bulunan trüfler ve bunu bilmiyordunuz. Bir köpeğin trüf koklamak için nasıl eğitileceği hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz . Eğitime köpek küçükken anne köpeğin dişetine bir trüf sürerek başlanır. Yavru köpek bu nedenle kokuyu keyifli bir deneyim ile ilişkilendirmeye başlar. Yavru büyüdükçe, içine bir oyuncak, belki de içinde saklanmış bir trüf ile bir çorap ya da sevimli bir hayvan verilir. Oyuncak gizli ve yavaş yavaş yavru köpek onu aramak için öğretilir. Oyuncak her bulunduğunda yavru köpek yiyecekle ödüllendirilir. Köpek, bir trüfün kokusunu bulmanın bir hediye ile sonuçlandığını öğrenir.

6. İşaretlere Bakın
Ardından, yer mantarlarının aslında ağaçlarınızın tabanında oluşturduğu işaretleri aramak isteyeceksiniz. Bunu ağacın üssünün etrafındaki 'yanmış bölgeleri' 3 yıl civarında fark ederek yaparsınız.

Temel olarak, bu, ağacın tabanına yakın otların veya yabani otların yetişmediği anlamına gelir. Bunun nedeni, yer mantarlarının yabani otları öldüren doğal bir herbisit salmasıdır.

Eğer bunu görürseniz ya da ağaçta büyüyen yosun ya da kurtçukları görürseniz, yer mantarlarının gerçekten ağacın tabanı altında yetiştiğine dair oldukça iyi bir işaretiniz olur.

7. Hasat
Son olarak, 5-8 yıl civarında, yer mantarlarını hasat zamanı. Yer mantarı yetiştirmeye karar verdiğinizde, 4 katı mevsimin olduğu bir bölgede yaşadığınızdan emin olmalısınız. Bunun nedeni, yer mantarlarının sıcaklıktaki değişimin refahı gerektirmesidir.

Ancak aklınızda bulundurun ki, günlerce donmuş halde kalan yerlere sahip olmak, yer mantarı için gerçekten kötüdür, çünkü bu kaliteyi etkileyebilir.

Ayrıca, truffles'lerinizi kış aylarında hasat edeceksiniz. Yer mantarı izole tutmak için iyi olduğu yerlerde, çok fazla buz kalitesi ve hasat için kötüdür.

Açıkçası, onları donmuş yerden kazmak iyi bir seçenek değil.

Kış mevsimi 5-8 yıl civarında olduğunda, yıllarca sessizce yetişen yer mantarlarını çıkarabilmeniz için ağacın dibinde kazmak isteyeceksiniz.

Artılar ve eksiler












Büyüdüğünüz herhangi bir ürün için açıkça artıları ve eksileri vardır. Özellikle yerlerine yatırılması gereken zaman ve para miktarından dolayı, yer mantarı ile haberdar olmanız gerekir.

Büyüyen Truffles Hakkında İyi Nedir:
1. çok kar
Açıkçası, yer mantarı çoğu yerde nadirdir. Bu yüzden böyle bir prim satıyorlar.

Böylece, hasatınızdan teorik olarak güzel bir kazanç elde edebilirsiniz. Eğer yatırım yapabileceğiniz değerli bir ürün arıyorsanız, yer mantarı olabilir.

2. ilk birkaç yıl sonra daha az bakım
Truffles başlangıçta çok şey gerektirir. Ancak, bölgenizi kurduktan ve ilk birkaç yılı geçtikten sonra, toprağın çim biçmesini ve toprakta bir miktar kireç bulundurmasını ve bunun pH değerini korumasını sağlamanız gerekir.

Truf için neler iyi değil
Her profesyonel ile, genellikle bir con. Truffles farklı değildir. Yani bu şeyleri atlamaktan önce düşünmek isteyeceksiniz.

a. Çok zaman
Truffle çiftçiliği çok zaman gerektirir. Aslında, trüf çiftliklerinin yaklaşık yarısı düz düşer çünkü insanlar yıllarca ve yıllarca bir şeye zaman ve para dökmekten ve herhangi bir getiri görmekten yorulmaktan yorulurlar.

Bu yüzden, 5-8 yıllık bir süre için sabırlı olmaya hazır olduğunuzdan emin olmalısınız çünkü zaman alırlar. Bu yüzden böyle bir prim almak için başka bir sebep.

b. Bir çok peşin yatırım
Yer mantarı yetiştirmeye karar verdiğinizde oldukça büyük bir yatırım yapmanız gerekir. Araştırmamda ağaçların çoğunun ağaç başına 20 $ + civarında gittiğini gördüm.

Ayrıca, bir ton kireçe yatırım yapmak zorundasınız ve bir sulama sistemi kurmak zorundasınız. Bir çok insan, 20.000 $ 'lık bir yerdeki yer mantarına gömülüyor.

Şimdi, üretime başladıktan sonra, bunu bir yıllık bir hasatta yapabilirsin (söylediklerimden). Ama bu, geri dönüşün olup olmadığını görmek için 8 yıl beklemek zorunda kalman gereken büyük bir kumar. yatırımınız.

Eh, şimdi yer mantarı nasıl yükselteceğinizi biliyorsunuz. Anlayacağınız gibi, birçok risk var ama çok fazla ödül var.

Umarım, burada sunulan bilgilerle bu çabada daha emin bir karar verebilirsiniz.

Jennifer Poindexter
https://morningchores.com/how-to-grow-truffles/





Bir Göz Atmak ister misin?

0 yorum

Bize Ulasın

Ad

E-posta *

Mesaj *

Populer

Blogta Ara