Aslında iran yakın...

09:45

















Bölgemizde önemli bir ülke ve kayda değer, özellikle yabancı yatırım çekme potansiyeli yüksek ölçekte bir ekonomi olarak öne çıkan İran; uzun yıllardır uygulanan ambargonun fiilen bittiği Ocak 2016' da gündeme oturdu doğal olarak. 80 milyonluk nüfusu önemli bir petrol üreticisi ve ihracatçısı olması onu oldukça cazip bir konuma getiriyor.

2016, İran pazarındaki 20. yılımızı tamamladığımız sene oldu. Dün gibi, 1995 yılını büyük bir heyecanla Henkel KGaA tarafından yürütülmekte olan Ortadoğu pazarının Türk Henkel AS’ e devredilecek olması sebebiyle yoğun hazırlıkların yapıldığı zaman olarak anımsıyorum.

Ve 1996 yılının başlaması ile işlerin tarafımızdan yürütülmesinin ilk günleri çakışıyor. Ortadoğu ülkeleri içinde bize yakın ya da aynı olan büyüklükleri ve özellikle yakın toplumsal yapısı ve kültürüyle İran öne çıkıyor ister istemez. Tahran’ da bir firmamız var Alman meslektaşlarımız kurmuşlar zamanında. Ancak Türk Henkel yoğurt yeme tarzını Tahran’daki arkadaşlarımıza aktarmakla işe başlamak gerekiyor.

Ambargolu seneler, Cognis’ in Amerikan yatırımcı bankalarına satılması nedeniyle 2001 de Cognis İran’ ı kapatıyoruz. Başka ilginç bir süreç başlıyor şüphesiz..
2009 yılında kaleme aldığımız bir blog yazımı sizle paylaşmak isterim.

Bir Göz Atmak ister misin?

0 yorum

Bize Ulasın

Ad

E-posta *

Mesaj *

Populer

Blogta Ara